Waddenwandelen

Altijd al het waddengebied beter leren kennen? Dan is waddenwandelen een goede optie. Het biedt meer dan 1200 kilometer aan wandelroutes aan elke zijde van de waddenzee. Het biedt de mogelijkheid om de rust, ruimte echt prachtige luchten te ervaren. De wind door uw haren te voelen en het zout op uw lippen te proeven.

Waddenwandelen biedt routers voor beginnende wandelaars maar ook voor ver gevorderde wandelaars. Dankzij een handige app kan u zelf de routes samenstellen en  hierdoor ook bepalen hoelang u wilt wandelen. De routes lopen over, historische-, jaag-, school- kerk- en kwelderpaden. Ook wordt er gebruik gemakt van pelgrimsroutes, slapende binnendijken en boerenlandpaden.

Zoals het woord al doet vermoeden lijdt waddenwandelen u door het waddengebied. Onder dit gebeid vallen natuurlijk de waddeneilanden maar ook de bovenste gemeenten van Noord-holland, Groningen en Friesland. De meest populaire routes zijn te vinden om Ameland en Texel.

De mooiste wandelroute van waddeneiland Ameland loopt door het natuurgebied het Oerd. Met de toepasselijke naam wandelroute ‘t Oerd. Het is slechts een route van 4 kilometer. De route geeft een uniek kijkje in de ongrepte natuur van Ameland. De wandelroute voert je ver van de bewoonde wereld door het getijdengebied van Ameland. Bij extreem hoog water is de route dan ook niet te doen en bij periodes van slecht weer op de wadden is het aangeraden om het schoeisel daar op aan te passen.

Uitzicht over natuurgebied het oerd op Ameland

Een populair wandelgebied op het waddeneiland Texel is de slufter. De groene wandeling geeft een mooi beeld van de slufter. Hierbij ga je over de noordkant van de slufter heen en via het strand terug. Mocht het erg hard waaien dan is het raadzaam om te kijken welke kant de wind op staat. Als het noordenwind is dan is het beter om langs het strand te beginnen aangezien de wind dan in de rug is.

Uitzicht over de natuurgebied de slufter

Uiteraard bent u niet verplicht om het te laten bij deze twee eilanden en is het raadzaam om te gaan eilandhoppen en alle streekpaden van de wadden proberen te verkennen.