De vier mooiste routes voor in de Grand Canyon

Wandelen door de Grand Canyon, Amerika

Rondreizen door West-Amerika? Dan moet de Grand Canyon boven aan je to-do-list staan. Met natuurlijk andere prachtige plekken die in de buurt liggen. Want tijdens een reis door de South West wil je al snel naar Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Death Valley, Yosemite National Park.

Aangezien de Grand Canyon te mooi is om alleen snel langs te rijden en het een van ’s werelds mooiste natuurverschijnselen is hebben wij vier verschillende wandelroutes voor je uitgezocht.

 

1. Bright Angel Trail

Een geweldige maar lange wandeling waar je wel zes a negen uur voor uit kunt trekken. Deze klassieke en populaire route ga je de Canyon in en weer terug. De route is ongeveer 15 kilometer, met een hoogteverschil van ongeveer 1.000 meter. Wanneer je er klaar mee bent kan je natuurlijk omkeren en naar boven klimmen.

2. South Kaibab Trail

Deze route is net zo mooi als de Bright Angel Trail, maar rustiger. De kortste wandeling over de South Kaibab is een kleine drie kilometer en je gaat zo’n 200 meter onder de rand van de Canyon. Met een prachtig uitzicht, mensen noemen dit niet voor niets het Ooh Aah Point. Na 5 kilometer (2,5 km heen, 2,5 km terug) bereik je de Cedar Ridge. De hoofroute brengt je tot de Skeleton Point en is in totaal 10 kilometer, deze tocht duurt zeker zo’n vier tot zes uur.

3. Hermit Trail

De hermit Trail is een wandeling voor gevorderen, want het heeft een erg steil en rotsig pad. De totale tocht is zo’n tien kilometer, met een hoogteverschil van 900 meter. Onderweg zijn er drie hoogtepunten te bereiken: Waldron Basin vindt je na 2,4 kilometer, Santa Maria spring naar vier kilometer en Dripping Springs op 5,5 kilometer. De langste wandeling is totaal vijf tot zeven uur lopen.

4. Rim Trail

Aan de zuidkant van de Canyon (South Rim) ligt de Rim Trail, Met ongeveer een route van 20 kilometer op laag niveau. Wat perfect is voor reizigers die geen hoogteverschillen willen lopen. Met uiteraard nog steeds een prachtig uitzicht. Is 20 kilometer toch iets te lang voor jou, dan is het ook mogelijk om een deel van deze wandeling te doen.